KÖZÖSSÉGI RENDEZVÉNYEK – VERS- ÉS PRÓZAMONDÓ VERSENY

„Sokszínű művészeti fejlődés Kisvárdán”

„Weiner” Vers- és Prózamondó Verseny (2015.05.12.)

A verseny helyszíne: Polgármesteri Hivatal nagyterme, Kisvárda

Szervező: Vida Szűcs Mária

Elsőként fellépő versenyzők sorsolása: Vári Emil Általános Iskola szaktantermében

                                                                 2015.05.08.1330

Kihúzott betű: H

Minden korcsoportban a H betűs, vagy a H után következő versenyző kezdett.
VERSENYZŐK: összesen 36 fő (I. korcsoport: 14, II. korcsoport: 11, II. korcsoport: 9,

IV. korcsoport: 2)

 

Felkészítő tanárok: 4 fő, a színjáték tanszakon tanító pedagógusok

Zsűri: 3 tagú, a Szent László Katolikus Középiskola és a Bessenyei György Gimnázium magyar szakos tanárai

A zsűri az értékelésében dicsérte a felkészítő tanárok szakmai munkáját, a jó anyagválasztást (a tanulók életkorának megfelelő vers és mese kiválasztását), a versenyzők hangulatos előadását. Néhány technikai megjegyzés hangzott még el a kiállásról, testtartásról, a megfelelő hangerőben való előadásról.

Díjak: I. korcsoport: 1 fő I. helyezés, 1 fő II. helyezés, 2 fő III. helyezés, 1 fő különdíj

  1. korcsoport: 2 fő I. helyezés, 2 fő II. helyezés, 1 fő III. helyezés, 1 fő különdíj

       III. korcsoport: 2 fő I. helyezés, 1 fő II. helyezés, 1 fő III. helyezés, 1 fő különdíj

A programon a 36 versenyző gyermek mellett a 4 felkészítő tanár, a 3 zsűritag és 21 felnőtt (szülő, érdeklődő) vett részt.

Vida Szűcs Mária

 

Diákok véleményéből:

Mesés verseny

Hetek óta készültünk egy mesével. Olyan sokszor mondtam el otthon, hogy már mindenki kívülről fújta a „Színes árnyékok” történetét.

Elérkezett a verseny napja. Szép ruhában sétáltunk a Városházához. Először lepakoltuk a cuccainkat, majd felmentünk a nagyterembe. Még soha nem jártam ebben a gyönyörű helyiségben. Sok izgatott versenyző volt a teremben, 4 korcsoportba osztottak bennünket. Kíváncsian figyeltük egymást, és jókat derültünk a humorosabb meséken, verseken. Míg a zsűri döntött, birtokba vettük a csodaszép termet.

Már türelmetlenül vártuk az eredményhirdetést. Büszkén vettem át a II. helyezésért járó oklevelet és könyveket. Aztán boldogan sétáltunk a szüleimmel a fagyizóba.

                                                                        Tari Adél Magdolna 3.o

 

A mesemondó verseny

Egy szép májusi napon Kati néni mesemondó versenyre vitt minket. Mindenki választott egy mesét, amit meg kellett tanulni.

Aztán eljött a nagy nap. Nagyon izgatottak voltunk. Ebéd után indultunk el az iskolából. Miután megérkeztünk a Polgármesteri Hivatalba, hamarosan elkezdődött a verseny. Az elsősök kezdték a szereplést, ők verset mondtak. Azután mi következtünk a meséinkkel. Amikor kiálltam a zsűri elé, nagyon féltem, de megkönnyebbültem, miután a végére értem. Nagyon jó érzés volt, amikor megtapsoltak. Alig vártuk, hogy vége legyen a versenynek, és kezdődjön az eredményhirdetés. Először a kisebbeknek osztották ki a díjakat, azután nekünk. Amikor kimondták a nevemet nagyon örültem, mert különdíjas lettem. Nyertem egy szép könyvet, és kaptam egy oklevelet is.

A sok izgalom ellenére jól éreztem magam. Szép verseket és meséket hallottam, szerintem mindenki gazdagodott egy élménnyel.

                                                             Grunda  Eszter        3.o

WEINER-KÖZÖSSÉGI RENDEZVÉNYEK-VERS ÉS PRÓZA1 WEINER-KÖZÖSSÉGI RENDEZVÉNYEK-VERS ÉS PRÓZA2 WEINER-KÖZÖSSÉGI RENDEZVÉNYEK-VERS ÉS PRÓZA3 WEINER-KÖZÖSSÉGI RENDEZVÉNYEK-VERS ÉS PRÓZA4 WEINER-KÖZÖSSÉGI RENDEZVÉNYEK-VERS ÉS PRÓZA5 WEINER-KÖZÖSSÉGI RENDEZVÉNYEK-VERS ÉS PRÓZA6