KÖZÖSSÉGI RENDEZVÉNYEK – DÍSZHANGVERSENY

„Weiner Hét díszhangversenye” (2015. 05.16.)

A verseny helyszíne: Bessenyei György Gimnázium díszterme, Kisvárda

A rendezvény fő szervezője: Tóth-Tömör Ágnes intézményvezető

A lebonyolításban részt vett a teljes tantestület.

A kisvárdai Weiner Leó Alapfokú Művészeti Iskola a 2014/2015.tanévben ünnepli megalakulásának 55. évfordulóját. Május 11-től kezdődően pedagógusaink, növendékeink rendezvénysorozattal tisztelegtek e jeles ünnep előtt.

A május 16-án 16.00 órakor kezdődő díszhangversenyt Leleszi Tibor, Kisvárda város polgármestere nyitotta meg. Beszédében megköszönte a pedagógusok áldozatos, kitartó munkáját, és kifejezte nagyrabecsülését. Tóth-Tömör Ágnes intézményvezető köszöntőjében az iskola életének legszebb sikereit méltatta, jogosan mutatta be növendékeink országosan is nagyszerű eredményeit.

A hangverseny műsorában jelenlegi és volt növendékeink léptek fel, valamint a Vers- és prózamondó verseny I. helyezettjeiből három tanítvány.

A szereplők előadásában a művek stílus-hűen, gazdagon, árnyaltan szólaltak meg. A nagyszámú közönség hosszú tapssal köszöntötte az intézmény volt és jelenlegi tanárait, növendékeit.

Zempléni György, Weiner Leó, Schlemüller, Brahms, Sarasate, Chopin, Lully, Orbán György, Kreisler, Popper, Rachmaninov, Mancini, Joplin, Piazzolla művei hangoztak el, valamint két mese, Zelk Zoltán egy verse.

Fellépő növendékeink:

  • csellóegyüttes összesen 17 fővel, 3 volt növendékkel (Agárdi Eszter, Friderikusz Péter, Lakatos Anett) kiegészülve, Ignáth Ákos, Pethő Levente Ferenc, Balogh Richárd, Bató Anna Laura, Fejes Andor, Popelics Júlia, Bojza Viola, Fülep Alícia, Baksa Róbert, Baksa Zoltán.

Zongorán közreműködött: Hidi László, Miller Olga tanárok, és volt kollégánk, Tirpákné Lizák Teodóra.

Felkészítő tanárok:

  • Agárdi Gáborné, Baksa Tiborné, dr. Gulácsyné Turi Erika Erzsébet, Miller Iván, Révész Katalin, Tóth-Tömör Ágnes.

Fellépő volt növendékek, tanárok:

  • Hanics Katalin (zongora) és Agárdi Eszter (cselló) zeneakadémiai hallgatók, Friderikusz Péter (cselló), Juhász Eszter (zongora), Tulipán Kleopátra (hegedű) zeneművészeti szakközépiskolai tanulók, Mándi Ákos (zongora) zeneiskolai tanár.
  • A budapesti Hubay Jenő Zeneiskola 10 tagú klarinét-szaxofon együttese, melynek 3 volt növendékünk is tagja. Az együttes vezetője, Badó István hosszú ideig iskolánk klarinéttanára volt.

A képzőművészet tanszakos növendékek Bábás Erika tanár vezetésével kiállítást rendeztek a legszebb munkákból. Volt tanítványaink művei is gazdagították a kiállítás anyagát: Dolhai Dániel rajztanár, Dolhai Domonkos egyetemi hallgató és Dolhai Dóra művészeti szakközépiskolai tanuló egy-egy munkáját is láthattuk.

A hangversenyt követő beszélgetésen volt növendékeink, és a szülők megköszönték, hogy Kisvárdának ilyen művészeti iskolája van.

 

Tanulói hozzászólások:

Popelics Júlia: Hamarosan befejezem alapfokú tanulmányaim. Boldog vagyok, hogy itt tanulhattam. Nagyszerű iskola! Most is kitett magáért a tanári kar, mert profin felkészítette a növendékeket. Műsort már jobban össze sem lehetett volna válogatni.

Fejes Andor: Mesélt a tanárnőm az iskoláról, még amikor beiratkoztam zongorázni. Mesélt Weiner Leóról is. Valóban híres ez az iskola, sok tapsot kaptak a szereplők. Tetszett a műsor, és sokan eljöttek.

Bató Anna Laura: Jó volt játszani a zenekarban és egyedül is. Tetszettek a műsorszámok. A régiek is tetszettek, olyan komolyak volt, olyan komoly darabokat játszottak.

KISVÁRDA-KÖZÖSSÉGI RENDEZVÉNYEK-DÍSZHANGVERSENY1 KISVÁRDA-KÖZÖSSÉGI RENDEZVÉNYEK-DÍSZHANGVERSENY2 KISVÁRDA-KÖZÖSSÉGI RENDEZVÉNYEK-DÍSZHANGVERSENY3 KISVÁRDA-KÖZÖSSÉGI RENDEZVÉNYEK-DÍSZHANGVERSENY4 KISVÁRDA-KÖZÖSSÉGI RENDEZVÉNYEK-DÍSZHANGVERSENY5 KISVÁRDA-KÖZÖSSÉGI RENDEZVÉNYEK-DÍSZHANGVERSENY6 KISVÁRDA-KÖZÖSSÉGI RENDEZVÉNYEK-DÍSZHANGVERSENY7 KISVÁRDA-KÖZÖSSÉGI RENDEZVÉNYEK-DÍSZHANGVERSENY8