A PÁLYÁZATRÓL BŐVEBBEN

A Weiner Leó Alapfokú Művészeti Iskola négy feladatellátási hely vonatkozásában nyújt be pályázatot az innovatív iskolai fejlesztés tárgyában.

 

Évszázados múltra tekintő zeneművészeti iskola vagyunk. Hisszük és követjük névadónk, Weiner Leó művészi és pedagógiai szellemiségét. Éppen ezért arra törekszünk, hogy intézményünk falai között már kisgyermekkortól egészen a fiatal felnőtt korig azonos értékrend szerint, ismerős környezetben, folyamatos odafigyeléssel neveljük tanulóinkat a zene szeretetére.

 

Mindezek mellett fontosnak érezzük a továbbtanulás lehetőségeinek széles körű bemutatását, a magatartás és a szorgalom jelentőségének tudatosítását, a szülők aktív bevonását a diákok felvételire felkészítéséhez, az egyéni oktatás, a zenekari részvétel, egyéni felzárkóztatás, koncertekre felkészítés erősítését.

 

A pályázat segítségével, EU-s pályázatokban jártas szakmai vezetőnkkel és projektmenedzserünkkel arra törekszünk, hogy

– továbbvigyük együtteseinkben, kamarafesztiváljaink megrendezésében a weineri hagyományokat, vagyis a közös muzsikálás élményén keresztül gazdagítsuk növendékeink személyiségét;

– toleranciát tanúsítsunk, és erre neveljük fiataljainkat;

– egy intézményen, négy feladatellátási helyen belül biztosítsunk lehetőséget a zenekedvelő és pályára készülő tanítványainknak a folyamatos előrehaladásra;

– megvédjük tanítványainkat szabadidejük értékes felhasználásával a korosztályra leselkedő káros hatásoktól.

 

Iskolánk pályázati projektjének céljai egybeesnek a kiírásban megfogalmazott, a magyar köznevelési rendszer megújításának kiemelt céljaival, ami nem más, mint a gyermekek és fiatalok nevelésének kiteljesítése a test, a lélek és az értelem arányos fejlesztésének, illetve az ismeretek, készségek, képességek, jártasságok, attitűdök és az erkölcsi rend összhangjának tiszteletben tartásával, valamint a társadalmi leszakadás megakadályozása és a tehetséggondozás a nevelés-oktatás eszközeivel.